Subscribe Us


8 HAZİRAN 2024-TARSUS MEKTUBU


 

8 HAZİRAN 2024-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

BAŞKAN BOLTAÇ VE YÜZLERCE KİŞİ TARSUS İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ 

Tarsus’ta Dünya Çevre Günü sebebiyle yüzlerce kişi, kentin benzersiz dört bir köşesinde pedalları çevirdi. Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın da katılımıyla temiz bir Tarsus için buluşuldu.Tarsus Belediyesi tarafından Dünya Çevre Günü’nü kutlamak ve daha temiz bir çevre için farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen “Bisikletini AL-GEL” etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleşti. Etkinliğe birçok bisiklet grubu da katılım sağladı. Çevre temizliğine dikkat çekilen etkinlikte birbirinden eğlenceli görüntülere sahne olundu. Bisiklet etkinliğinin ardından Tarsus’un doğal güzelliği Şelale’de çevre temizliği yapıldı. Temizlik sonrası kentin ünlü limon dondurmasıyla misafirler serinleyerek tatlı bir mola verdi.

 

“ÇOCUKLARIMIZA İYİ BİR GELECEK BIRAKMAK İSTİYORUM”

Yeşil bir Tarsus için mücadele edeceğini kaydeden Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç “ Ben çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak istiyorum. Bu yüzden bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Çevremizi temiz tutacağız ve gelecekteki nesillere güzel bir çevre bırakacağız. İklim krizi sorunumuz da var. Bu anlamda bisiklete teşvik etmek istiyoruz. Sağ olsun bütün bisiklet toplulukları bugün bize destek veriyorlar. İşte bu dayanışma ve kaynaşma olduğu müddetçe inanın çok güzel günler bizi bekliyor. Başta biz şehrimize sahip çıkmalıyız.” şeklinde konuştu.

……………..OOO……………..

KIBRIS’TAN  ETKİNLİĞE

KATILMAK İÇİN GELDİ

Bisiklet etkinliğinde olmanın önemine değinen bir katılımcı “Öncelikle Tarsus Belediyesi’nin emeklerine teşekkür ediyoruz, güzel bir gün ve güzel bir amaç için çalışıyorsunuz. Kıbrıs’tan bu etkinliğe katılmak için geldim. Bisiklet sürerek çevremize katkıda bulunduk. Burada yapacağımız şey bizden sonraki geleceklere güzel bir çevre bırakmak.” dedi.

 

“ALİ BOLTAÇ’IN YAPTIĞI BU ÇALIŞMAYA DESTEK OLMAK AMACIYLA GELDİK”

Katılımcı olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden bir diğer katılımcı “Bu etkinlikte Tarsus Belediye Başkanımız Ali Boltaç’ın yaptığı bu çalışmaya destek olmak amacıyla geldik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” diye ifade etti.

 

“İNSANLAR BİLİNÇLİ OLURSA ÇEVREYE ÖNEM VERİR”

Bilincin önemine değinen bir diğer vatandaş “İnsanlar bilinçli olursa her şekilde çevreye önem verir. Önem verdikçe de dünya gelişir ve çocuklara yeni bir alan açılır.” diye konuştu.

 

“DUYGULARIMIZIN ÖZETİ MUTLULUK”

Dr. Ali Cerrahoğlu yapılan etkinlikle ilgili“ Böyle güzel bir topluluğu görünce çok mutlu oluyorum, duygularımızın özeti mutluluk. Gerçekten bizim güzel ulaşıma çok ihtiyacımız var. Tarsus Belediyesi’ne de desteği için çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

……………..OOO……………..

TARSUS’TA ŞİİR AKŞAMLARI

 Tarsus Şairler ve Yazarlar Derneği (TAŞYAD)  ile TARDOBDER (Tarsus’ta Doğup

Büyüyenler Derneği) dün şiir etkinliği yaptı.

İlki geçen ay yapılan şiir etkinliklerinin  Haziran ayındaki proğramı  dün TARDOBDER dernek binasında yapıldı.. Etkinliğe TARDOBDER adına Ümran Yıldırım, TAŞYAD adına Doğan Akpınar ev sahipliği yaptı.. Etkinlikte bir şiir bir türkü (yada şarkı) okundu.

……………..OOO……………..

BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUSTA HEM

SAĞLIKLI, HEM DE EĞLENCELİ ETKİNLİK

Büyükşehir Belediyesi’nin Kadın Sağlığı Danışma Merkezi ve Tarsus Atatürk Parkı Sağlıklı Yaşam Danışma Merkezi’ndeki psikolojik destek, diyetisyen ve fizyoterapist hizmetlerinden yararlanan vatandaşlar hem sağlıklı, hem de eğlenceli etkinlikte bir araya geldi. Servislerle piknik alanına gelen misafirler, temiz havada önce yürüyüş etkinliği yaptı.

 

Sağlıklı Yaşam Danışma Merkezleri’nin diyetisyenlerinden beslenme ile ilgili bilgiler alan misafirler, ardından psikologlar eşliğinde bir etkinlik yaptı. Tüm katılımcılar, kağıtlara kendi içlerinde yaşadığı sorunu yazdı ve karışık olarak okundu. Hem katılımcılar hem de psikologlar, yazılanlara göre çözüm önerilerinde ve tavsiyelerde bulundu. Fizyoterapistler nefes egzersizi ve fizik tedavi hareketleri yaptırdı. Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’nden (KETEM) gelen görevliler ise rahim ağzı, meme ve kolon kanseri ile ilgili bilgilendirmede bulundu ve broşür dağıttı.

 

……………..OOO……………..

TARSUSTA CUMA BULUŞMALARI

Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ, Cuma Buluşmaları kapsamında Kırklarsırtı Mahallesinde vatandaşlarla kıraathanede bir araya gelerek sorun ve talepleri dinleyip, vatandaşlarla hasbihâl etti.

Programda Kaymakam AKYÜZ'e; İlçe Emniyet Müdürü İhsan YALÇINKAYA, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet GÜLER, Yazı İşleri Müdürü Hasibe ÇETİNAY, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin ÇELİK, İlçe Müftüsü Murat AKÇAY, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Aziz TÜRKMEN, Kırklarsırtı Mahalle Muhtarı Mehmet CÜLÜK eşlik etti.

 

……………..OOO……………..

HEM’DE YIL SONU SERGİSİ

Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ, 2023-2024 Öğretim Yılı Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce  sergi açıldı.

6'sı kadrolu 16 usta öğretici tarafından yıl boyunca kurslarında ortaya çıkan el emeği göz nuru eserlerinden oluşan sergi açılışına katıldı.

Sergi açılışına; İlçe Protokolü, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Yerel Basın mensupları katılım sağladı

 

……………..OOO……………..

TARSUS KAYMAKAMINA ZİYARETLER

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro-Sen Mersin 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet SUNA, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Türk Sağlık Sen Tarsus İlçe Temsilcisi Ramazan SARI, Türk-İmar Sen Tarsus İlçe Temsilcisi Yasemin ŞİMŞEK, Türk Ulaşım Sen Tarsus Temsilcisi Cumali KULAK, Türk Yerel Sen Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Adem COCALAK, Türk Büro Sen Mersin 1 Nolu Tarsus İlçe Temsilcisi Sanlı ESER, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ'ü ziyaret ettiler.

……………..OOO……………..

MÜZE MÜDÜRÜ OKULLARDA

Tarsus Müze Müdürü Doğukan Bekir ALPER, Tarsus Şehit Sabri Acem Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Öğrencilerimizle sohbet gerçekleştirdi.Tarsus Kaymakamlığı Koordinesinde yürütülen Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi “Kurum Amirlerinin Okul Ziyaretleri” faaliyeti kapsamında Tarsus Müze Müdürü Doğukan Bekir ALPER, Tarsus Şehit Sabri Acem Ortaokulu’nu ziyaret ederek öğrencilerimizle sohbet gerçekleştirdi.

……………..OOO……………..

TARSUS’TA ORMAN OKULU YAPIMI

Tarsus’ta Orman Bölge Müdürlüğünce Orman

okulu yaptırılacak. Orman bölge müdürü

 Rıfat Ataş, önceki gün Tarsus’a gelişinde

 Tarsus Orman müdürü Muhammet Köse

 ile bu konuyu görüştü.

 

………..…....OOO….....……….

31 MART SEÇİMLERİNDE

TARSUS KENT MERKEZİNDE

KİM NE OY ALDI?

ŞAHİN  MAHALLESİ:

CHP-Ali Boltaç:2416

MHP-Mahmut Tat:851

İYİ P. M. Yunus Seven:84

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:1144

XX

TARSUS KENT MERKEZİNDE

KİM NE OY ALDI?

ŞEHİTİSHAK  MAHALLESİ:

CHP-Ali Boltaç:2733

MHP-Mahmut Tat:2240

İYİ P. M. Yunus Seven:417

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:36453

XX

TARSUS KENT MERKEZİNDE KİM NE OY ALDI?

ŞEHİTKERİM  MAHALLESİ:

CHP-Ali Boltaç:239

MHP-Mahmut Tat:207

İYİ P. M. Yunus Seven:16

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:24

XX

TARSUS KENT MERKEZİNDE KİM NE OY ALDI?

ŞEHİTLER TEPESİ MAHALLESİ:

CHP-Ali Boltaç:2119

MHP-Mahmut Tat:3075

İYİ P. M. Yunus Seven:610

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:434

XX

TARSUS KENT MERKEZİNDE KİM NE OY ALDI?

ŞEHİTMUSTAFA  MAHALLESİ:

CHP-Ali Boltaç:946

MHP-Mahmut Tat:221

İYİ P. M. Yunus Seven:77

Memleket Part. M. Ozan Bozdoğan:68

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk- Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar