Subscribe Us


MERCEK’TE KADINLAR ÜRETİYOR, ÇOCUKLAR SEVİNİYOR

 


Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Yenişehir MERCEK’te Dikiş Kursu’na giderek konfeksiyon alanında el becerisi kazanan kadınlar hem dikiş öğreniyor, hem de sosyalleşiyor. Tişörtten pijama takımına, elbiseden eteğe kadar birçok ürün çıkaran kursiyerler, diktikleri kıyafetlerle bayramda çocukları da sevindirecek. Aileler, Büyükşehir’in Kıyafet Evi’ne giderek, beğendiğini seçip ücretsiz olarak alabiliyor. Dikiş kurslarında şimdiye kadar 2 binin üzerinde kıyafet dikilerek, Kıyafet Evi’nden faydalanan ailelerin çocuklarına ulaştırıldı. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’nde yer alan Dikiş Kursu’nda kadınlar hem dikiş öğreniyor, hem de sosyalleşiyor. Kadınlar konfeksiyon alanında teknikleri öğrenip kendilerini geliştirirken hem kendileri, hem aileleri, hem de Büyükşehir Belediyesi’nin Kıyafet Evi için kıyafetler dikiyor. Kimi kursiyer ise, usta öğretici sertifikası alarak meslek sahibi oluyor.

 

Kursiyerler tarafından dikilen tişört, pijama takımı, etek, elbise gibi birçok ürün Kıyafet Evi’ne gönderilerek, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ücretsiz olarak ulaştırılıyor. Kurban Bayramı’na kısa süre kala dikilen birçok parça ürün, bayramda çocukları sevindirecek. Aileler çocukları ile birlikte Kıyafet Evi’ne giderek, çocuklarına ücretsiz olarak bayramlık alabilecek. Dikiş kurslarında şimdiye kadar 2 binin üzerinde kıyafet dikilerek, Kıyafet Evi’nden çocuklara ulaştırıldı.

 

Maya: “Kurban Bayramı’nda çocuklarımız heyecanla kıyafetlerini giyip dolaşsınlar”

MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri Koordinatörü Gül Kadem Maya, MERCEK Meslek Eğitim Merkezleri’nde hem Yenişehir Halk Eğitim, hem de Karacaoğlan Halk Eğitim Merkezleriyle iş birliği halinde 4 usta öğretici ile eğitim verdiklerini anlatarak, “Şubelerimizde dikilen kıyafetler, Kıyafet Evi’ndeki çocuklarımıza ulaşıyor. Son 1 ay içerisinde kursiyerlerimiz Kurban Bayramı’na hazırlık yaptılar ve çocuklara bayramlıklarını teslim etmek üzere dikimlerini gerçekleştirdiler. 2-14 yaş arasında hem erkek hem kız çocuklarına pijama, şort, elbise, etek, üst takım ve tişört olmak üzere birçok kıyafet diktiler” dedi.


Yorum Gönder

0 Yorumlar