Subscribe Us


Merhum Dr. Mücahit Emin Polat, TARDOBDER'de anıldı



YAKUP BONCUK- Tarsus’un sevilen doktorlarından olup geçen hafta toprağa verdiğimiz Mücahit Emin Polat, Kur’an tilaveti ile anıldı.

Daha önce yönetim kurulu üyeliği yaptığı TARDOBDER (Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği) tarafından düzenlenen anma proğramında   Emekli hocalardan Fevzi Çimen  Yasin suresini okuyarak dua etti. Ardından M. Emin Polat’ın kişiliği üzerine   başkan Ümran Yıldırım bir konuşma yaptı.. Başkan Ümran Yıldırım “Yönetim kurulumuzda bizlerle bir dönem çalışan değerli büyüğümüz, abimiz, merhum doktorumuzun ani vefatı hepimizi derinden üzmüştür. Kendisini unutmadık. Bugün Kur’an tilaveti ile ruhuna dualar ediyoruz. Kendisini unutmadık, unutmayacağız. Hep iyilikleriyle ve güz hizmetleri ile yad edeceğiz.Mekanı cennet olsun.” dedi.

Ayrıca dernek yönetiminde birlikte çalıştığı arkadaşları, dernek kurucularından Fahri Işık, gazetecilerden Mustafa Erdoğan, Selahattin Özbozkurt, Beyhan Balaban, eski siyasetçilerden Necati Ali Eker, merhum Polat ile ilgili düşüncelerini dile getirdiler. Gazeteciler, Polat’ın doktorluğunun yanı sıra babadan siyasetçi olduğunu,babası Sait Polat’ın iki dönem Tarsus Belediye Başkanlığı yaptığını anlattılar.

Tarsus Ekspres gazetesi Kurucusu Mustafa Erdoğan “Mücahit Emin Polat ile çok anılarımız oldu. Kendisi doktor olarak Tarsus halkına çok hizmetler etti. Siyaseten de bazı girişimleri oldu. Ama ne milletvekili adayı olarak nede belediye başkan adayı olarak siyaseten kendisine fırsat verilmedi. Yaptığı hizmetler unutulmayacak. Kendisine Allahtan rahmet dilerken ailesine de başsağlığı diliyorum” diyerek etkinliği düzenleyen TARDOBDER başkanı Ümran Yıldırım’a teşekkür etti.

Daha  sonra Slayt eşliğinde merhum Polat ile ilgili fotoğraflar gösterildi. Başkan Yıldırım, merhumun ailesinden kızı Asra Polat’a, kız kardeşi Berrin Polat ve ağabeyi İbrahim Polat’a plaket ve   çerçeveli  fotoğraf hediye etti. Yıldırım ayrıca geçmiş dönem yönetim kurulu üyelerine de teşekkürlerini sunarak “Her zaman Tarsus’a ve Tarsus’ta yaşayanlara hizmet için el birliği ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Son bölümde  merhum doktor Polat’ın ruhuna  helva ve meyve suyu ikram edildi.

 

 


 

Yorum Gönder

0 Yorumlar