Subscribe Us


PEHLİVAN, MESCİD-İ AKSA MÜZESİ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Tarsus 'ta bulunan Uluslararası Ashab-ı Kehf Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde İngilizce öğretmeni olarak görev yapmakta olan Esra Yurttaş Yılık tarafından okul içerisinde kurulan ‘Mescid-i Aksa Müzesi ve Sergi Salonunun açılışını gerçekleştirdi.

Vali Pehlivan, kurdele kesilerek açılışı gerçekleştirilen müze ve atölye olarak da faaliyet gösterecek olan sergi salonunun hayırlı olmasını diledi. Tarsus Uluslararası Ashab-ı Kehf Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 2 kısımdan oluşan bir alanda oluşturulan Mescid-i Aksa’nın belirli oranda küçültülmüş orijinal maketi ile Mescid-i Aksa ve Kudüs ile ilgili resimler, broşürler ve tanıtıcı posterlerin bulunduğu atölyeyi gezdi.

Mescid-i Aksa’yı 2 kez ziyaret etmiş ve orası hakkında araştırmalar yapmış olan İngilizce Öğretmeni Esra Yurttaş Yılık ile bir süre sohbet eden Vali Pehlivan, Yılık’tan yapmış olduğu maket üzerinden Mescid-i Aksa hakkında bilgiler aldı. İngilizce Öğretmeni Yılık; Mescid-i Aksa’yı ve Kudüs’ü ziyaretlerinde başından geçen olaylardan ve Filistin’de yaşayan Müslüman kardeşlerimizin çektiği eziyetlerden duyduğu üzüntülerden etkilenerek bu maketi yaptığını, öğrencilerine Mescid-i Aksa’yı ve çevresini bu maket üzerinden anlatarak, tarihi gerçeklikler doğrultusunda öğrenmelerini ve orayı öncelikle manevi olarak sahiplenmelerini sağlamak amacında olduğunu ifade etti.

Vali Pehlivan; Yılık’ın Kudüs, Filistin ve Gazze ile ilgili olarak yazdığı çocuk kitapları hakkında da bilgiler aldı.

Vali Pehlivan;” Böylesi anlamlı bir çalışmayı gerçekleştiren Esra öğretmenimizi tebrik ediyorum, kendisine teşekkür ediyorum. Mescid-i Aksa bizim milletimiz için, bütün Müslümanlar için ezeli ve ebedi bir öneme haizdir. Filistin’deki, Gazze’deki kardeşlerimiz ne yazıkki dünyanın gözü önünde İsrail’in soykırıma varan zulmü altındadır. Oradaki zulmün sona ermesi konusunda ülkemiz sayın Cumhurbaşkanımız’ın önderliğinde elinden gelen her türlü çabayı göstermekte, desteğini vermekte, yardım elini uzatmaktadır. Filistin’in huzura kavuşması, Mescid-i Aksa’nın da özgürlüğüne, huzuruna kavuşmasını sağlayacaktır. Bir gün inşallah gerek orada yaşayan kardeşlerimiz gerekse dünyanın dört bir yanından müslümanlar, isteyen bütün insanlar, bu kıymetli mabedi özgürce ziyaret edebilecektir. Tarsus Uluslararası Ashab-ı Kehf Anadolu İmam Hatip Lisemiz bünyesindeki bu müzeyi başta öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere gezen herkes, inanıyoruz ki Mescid-i Aksa’nın önemini ve değerini yeniden idrak edecek, baskı ve zulüm sarmalından kurtulması için dualarını gönderecektir.”dedi.

Programa; Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Fatih Burğut, İlçe Protokolü, Okul Müdürü Birol Öz ve öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar