Subscribe Us


1 TEMMUZ 2024-TARSUS MEKTUBU


 

1 TEMMUZ 2024-TARSUS MEKTUBU                                                                                   

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS’TA EMEKLİLER ANITA ÇELENK KOYACAK

30 Haziran Emekliler günü nedeniyle  yarın Tarsus’taki Emekli Dernekleri Atatürk anıtına çelenk koyacak, saygı duruşunda bulunacaklar.

30 Haziran’ın tatil gününe denk gelmesi nedeniyle Emekliler 1 Temmuz 2024 pazartesi günü Atatürk  anıtı önünde toplanacaklar.

Kısa adı TÜED olan Türkiye Emekliler Derneği Tarsus şube başkanı Arif  Kılınç ve yöneticiler ve bir grup emekli saat 13.30’da Atatürk anıtına gelerek çelenk sunacaklar, atanın huzurunda saygı duruşunda bulunacaklar. İstiklal marşının söylenmesinden sonra  dernek başkanı Kılınç bir konuşma yapacak.

Yine Tarsus’taki diğer emekli derneklerinden Tüm Emekliler Derneği Tarsus şube başkanı Mehmet Bülent Gözener ve yöneticiler ile emekliler Atatürk anıtına çelenk sunara saygı duruşunda bulunacaklar. Gözener de ilk emekli olan Atatürk ve emekliler hakkında görüşlerini dile getirecek.

 

……….…OOO…………..

TARSUS’LU ERDAL AYÇE BU KEZ İSTANBUL’DA

Tarsus’lu  genç sanatçılardan Erdal Ayçe bu kez İstanbul’da sahne almaya hazırlanıyor.

12 Temmuz akşamı  Rıhtım Nostalji sahnesinde yoğun istek üzerine Bergen gecesi yapacak olan Erdal Ayçe, Bergen şarkılarını Bergen kostümü ile seslendirecek.

 

……….…OOO…………..

ÇAMURA SAPLANAN OĞLAK,

 İTFAİYE EKİPLERİNCE KURTARILDI

Tarsus ta otoyol altında menfez içerisinde çamura saplanan oğlak, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından bulunduğu yerden çıkartıldı.

Alınan bilgiye göre, Taşobası bölgesinde hayvanlarını otlatan Osman Turhan Gazi, oğlaklardan birinin kayıp olduğunu fark etti. Çevrede arama yapıldı ve yeri tespit edildi.

Otoyol altında yer alan menfez içerisine giren ve çamura saplanan oğlak, ihbar üzerine olay yerine intikal eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından bulunduğu yerden çıkartıldı. Sürü sahibi Osman Turhan Gazi, Büyükşehir itfaiye ekiplerine teşekkürlerini iletti.

 

……….…OOO…………..

BÜYÜKŞEHİR’LE TÜM ÇOCUKLAR

TARSUS DAHİL  SPORLA İÇ İÇE

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Cumhuriyet’in 100. yılında ‘Yüzde 100 Cumhuriyet Yüzde 100 Spor’ sloganıyla başlattığı ‘Sporbüs’ projesinin son durağı Değirmençay Mahallesi oldu. Mahalleye kurulan parkurda çocuklar Büyükşehir antrenörleri eşliğinde yarışırken, eğlenceli zaman da geçirdi. Ekipler, öğrencilere spor tişörtleri de hediye etti.Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin ‘Sporbüs’ projesi kapsamında, özellikle kırsal mahallelerdeki çocuklar spor etkinlikleriyle buluşmaya devam ediliyor. Sporbüs’ün bir durağı da Yenişehir ilçesine bağlı Değirmençay Mahallesi oldu. Mahalleye kurulan parkurda çocuklar Büyükşehir antrenörleri eşliğinde yarışırken, eğlenceli zaman da geçirdi. Ekipler, öğrencilere spor tişörtleri de hediye etti.

 

Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100. yılında ‘Yüzde 100 Cumhuriyet Yüzde 100 Spor’ sloganıyla başlattığı ‘Sporbüs’ projesiyle çocuklara spor branşları tanıtılırken, parkur yarışları da düzenleniyor. Çocuklar gün boyu hareket etmenin yanı sıra hem bireysel, hem de takım sporlarını deneyimliyor.

 

Yorulmaz: “13 ilçemizde yaz boyunca etkinliklerimiz devam edecek”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’ndan Kubilay Yorulmaz, “ ‘Yüzde 100 Cumhuriyet, Yüzde 100 Spor’ sloganıyla yola çıktığımız Sporbüs Projesi’nde, kentimizin bütün kırsal kesimlerindeki çocukları sporla tanıştırıyoruz. Bununla alakalı spor çeşitliliği ve temel spor eğitimi veriyoruz. İlçeler de dâhil olmak üzere bütün kırsal kesimlerdeki etkinliklerimiz devam edecek” dedi. Çocukların çok mutlu olduklarını gözlemlediklerinden söz eden Yorulmaz, “Birçoğu bu sporların hiçbiri ile daha önce tanışmadı ve çok olumlu dönüşler aldık. Biz de yaptığımız işten mutluluk duyuyoruz. İlçelerimizdeki kırsal alanlarda Sporbüs Projemiz devam edecek” diye konuştu.

……….…OOO…………..

TARSUS ESNAFINA KREDİ DESTEĞİ

Tarsus Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Şahin , “Kooperatifimiz 2024 Yılının İlk Altı Ayında 427 Esnaf ve Sanatkara Toplamda 200 Milyon 400 Bin 770 TL Kredi Kullandırmıştır”

Kooperatifi Başkanı Mahmut Şahin, Tarsus Esnaf ve Sanatkarlarına Kooperatif çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 

Başkan Mahmut ŞAHİN yaptığı açıklamada “.  Malumunuz olduğu üzere , yıllardır devam eden bir geleneğimiz var.  Siz kıymetli Basın mensuplarımız kanalıyla ve düzenli olarak  Esnaf ve Sanatkarlarımıza Kooperatifimizin faaliyetleri ve durumu hakkında bilgi veriyoruz.Çok kıymetli Esnaf ve Sanatkar Meslektaşlarım,  Ustalarım; Kooperatifimiz açıklamamız tarihi itibarıyle 2024 yılının ilk altı ayında 427 Esnaf ve Sanatkara toplamda 200.400.770,00 TL kredi kullandırmıştır. Göreve geldiğimiz 2005 yılından bu yana ise 13201 Esnaf ve Sanatkara toplam  1.491.657.000,00 TL  kredi kullandırılmıştır. 

2005 yılından bu yana Kooperatifimiz kefaletiyle kredi kullanan 13.201 Esnaf ve Sanatkarımız bu krediler sayesinde İş yeri satın almış, iş yerini büyütmüş, tezgahını geliştirmiş, ihtiyaç duyduğu hammaddeyi, malzemeyi,  kamyon, tır vb. vasıtayı satın almış, borçlarını ödemiş hasılı kelam işini büyütmüş ve sürdürmüştür.  

Kooperatiflerimiz hali hazırda Piyasadaki banka faizlerinin çok altında bir oranla , yıllık % 29 faiz oranıyla ve aylık, üç aylık ödemelerle 3 yıla varan vadelerde 750.000,00 TL ye kadar varan limitlerde kredi kullandırmakta ; Esnaf ve Sanatkarların finans ihtiyacına cevap vermektedir.  

 Ülkemizde sayısı bin küsür olan Esnaf Kredi Kooperatiflerinin güzel vatanımızın Ekonomik hayatına yaptığı katkıyı anlamak açısından bu rakamlar çok önemlidir, ilgi çekicidir. Sayın Genel Başkanımız Abdulkadir AKGÜL beyefendi önderliğinde Merkez ve Bölge Birliklerimizin ve yurt genelindeki Esnaf Kredi Kooperatiflerinin ekonomiye olan bu güçlü etkisi, katkısı dünya genelinde örnek alınmış teşkilatımızın çalışma biçimi Amerika ve Avrupa başta olmak üzere bir çok kooperatif kuruluşlarına ilham vermiştir, vermektedir. Esnaf ve Sanatkarların finans ihtiyacını düşük faiz ve uzun vadede karşılamak için teşkil edilmiş bu güzide  kuruluşların teşkilatlanması, yapısı ,işleyişi, disiplini ve varlığı Esnaf ve sanatkarlardan tutunda dünya genelindeki finans çevrelerine kadar geniş bir yelpazede taktir görmekte, alkışlanmaktadır.

 Tarsus Esnaf ve Sanatkarlarına hizmet veren böyle kıymetli bir kurumun Başkanı ve Yöneticileri , çalışanları olarak bizler bu başarının haklı gururunu yaşamaktayız. Bu başarı elbette büyük ve güçlü bir takımın disiplinli, dürüst  ve özverili çalışmasıyla meydana gelmektedir. Başta  Esnaf ve Sanatkarlar olmak üzere , Kooperatif Başkan ,Yönetici-Deneticileri ve personelleri, Merkez ve Bölge Birlikleri, Halk Bank teşkilatı bu başarının paydaşları ortaklarıdır. 

Bir kooperatifin başarılı olup olmadığı değerlendirilirken o kooperatifin Ortak sayısı , Parasal büyüklüğü, sahip olduğu menkul (hizmet aracı, vadeli mevduat gibi ) ve gayrı menkul değerlerin (yani hizmet binası gibi) sayısı, personellerin niteliği, verilen kredilerin gecikme olmaksızın ödenip ödenmediği gibi onlarca kritere bakılmaktadır. Övünerek söylemeliyim ki  Kooperatifimiz tüm bu kriterler bakımından  Son 15 yıldır, Bölgemizdeki 53 kooperatifin içinden  ilk  üçte, Ülkemizdeki  1000 küsür Kooperatifin içinden ise ilk ellidedir. Bu sürekli ve istikrarlı başarı tesadüf değildir. 

Allahın izni ve yardımıyla yapılan  Azimli, disiplinli, dürüst bir çabanın ürünüdür bu başarı. Esnaf olanlar iyi bilir, kazanmak kadar kazandığını elinde tutmak, onu korumak, değerlendirmek kıymetlendirmekte önemlidir. Kooperatiflerin sevk idarecisi olarak biz Kooperatif başkanları ve  yöneticileri de Esnaf ve Sanatkarın parasını korumak, kıymetlendirmek, bu paraya değer katmak amacıyla ve elbette Kooperatif  Genel Kurulunun onayı ve izniyle  hizmet aracı ve  hizmet binası satın almakta, gerekli yatırımlar yapmakta ve kullanmaktayız. Tüm bu faaliyetlerimizi Genel Kurulun bilgi ve onayına sunmakta, Esnaf ve Sanatkarlarımızın bilgi ve onayı olmadan adım dahi atmamaktayız. Kooperatif ortağı olsun olmasın Kooperatifimiz faaliyetleri hakkında doğru ve net bilgi almak isteyen herkesi tüm Tarsuslu hemşehrilerimizi hizmet binamızda ağırlamaktan sevinç duyarız. Bilmeden anlamadan konuşmak bu güzide kurumları yıpratır sadece.

Kooperatifimizin çok kıymetli Esnaf ve Sanatkarlarına 2005 yılından bu yana şahsıma ve ekibime gösterdiği güven, verdiği destek için gönülden teşekkür ederek konuşmamı sonlandırıyor; tüm Esnaf ve Sanatkarlar hayırlı işler , bereketli ve bol kazançlar diliyorum. İşleri rast gelsin, Allah cümlemize sağlık ve selamet versin. 

 

……….…OOO…………..

TARSUS SEYYAR PAZARCILAR DERNEĞİ

KONGRESİ 7 TEMMUZDA

İlk Toplantı 7 Temmuzda saat 10.00 da yapılacak.. Çoğunluk olmazsa 2. Toplantı 14 Temmuzda yapılacak.

Yeni yönetim denetim seçilecek. Başkanın huzur hakkı  görüşülecek.

 

……….…OOO…………..

TARSUS  KÖYLER ARASI FUTBOL

TURNUVASI İÇİN BAŞVURU BAŞLIYOR

Tarsus'ta köyler arası futbol turnuvası için kayıtlar  bugün başladı.Konu hakkında bilgi veren belediye başkanı Ali Boltaç "Bu yıl da heyecan dolu anlara tanıklık edeceğimiz turnuvaların kayıt tarihi başladı.” dedi.

Turnuva için kayıt tarihi: 01-15 Temmuz 2024 arasında olacak.

Ayrıntılı Bilgi: 0533 093 69 90

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-

Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Fed.Tarsus Delegesi         

……

 

 

 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar