Subscribe Us


3 TEMMUZ 2024-TARSUS MEKTUBU


 

3 TEMMUZ 2024-TARSUS MEKTUBU                                                                                   

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Tarsus Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı 8. Birleşimin 1. Oturumu dün yapıldı.

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya belediye başkanı Ali Boltaç başkanlık etti.

2024 yılı 8. Birleşimin 1. Oturumu Meclis Gündeminde  Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu..2- Belediye Müdürlüklerinden gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması.

3- Komisyondan gelen evrakların görüşülmesi ve karara bağlanması.

4- Dilek ve öneriler. 5- Kapanış.

………..…OOO…………..

BOLTAÇ “HALKIMIZ

PROVAKASYONLARA GELMEYECEK” 

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.Tarsus Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan meclisinde söz alan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç;“ Bugünlerde enerjimizi provokatif eylemlere değil, güzel etkinliklere harcayarak milli birlik ve beraberliklerimizi sağlamamız gerektiğini önemle vurgulamak istiyorum. Ben Tarsus Belediye Başkanı olarak, Tarsus’ta yaşayan insanlarımızın, son 1-2 gün içerisinde yapılmak istenen bu provokatif eylemlere sirayet etmemesini, bu tür eylemlerin içerisinde yer almamasını önemle arz ediyorum.  Önce Kayseri’de sonra Suriye’de yaşananlar beni çok üzmüştür. Görmüş olduğum tablo provokasyona çok açıktır. O yüzden Tarsus halkının bu provokasyonlara gelmeyeceğidir. Ben vatandaşlarımıza inanıyorum, güveniyorum. Bu konuda onların ferasetine, aklıselim düşüneceğine inanıyorum.”

………..…OOO…………..

 “HALK RESTORAN KAPANMAYACAK”

Siptilli Çarşısı’nda bulunan Tarsus Belediyesi’nin ekonomik ve kaliteli yemeği vatandaşlara uygun ücretle sunduğu Halk Restoran ile ilgili konuşan Başkan Boltaç “Kapanması gibi bir durum yok, başka bir yerde yenisini açmayı düşünüyoruz. Orayı açmadan mevcut yer kapanmayacak. Herkesin yararlanabileceği bir yer olacak. Vatandaşlarımız rahat olsun, ekonomik dar boğazdan geçiyoruz, sorunlar büyük. Vatandaşlarımız belediyenin kurumlarından faydalanmak istiyorlar, biz de bu anlamda katkı sağlamak istiyoruz.” şeklinde açıkladı. 

………..…OOO…………..

 “İSMETPAŞA’NIN KADERİNE

İSMETPAŞA HALKI KARAR VERECEK”

İsmetpaşa mahallesi kentsel dönüşüm projesi ile ilgili konuşma yapan Başkan Boltaç “Benim bu anlamda önceliğim mağdur olan vatandaşlar. Bütün mağdur olan vatandaşlarımızı davet edip görüşeceğim. Vatandaşlarımızın aklında Tarsus Belediyesi bu konuyla ilgilenmiyor algısı kalmasın. Onların bir evlatları var ve onlara da söz verdi. Ama maalesef bazı durumalar bizim elimizi kolumuzu bağlıyor. Benim vatandaşlarımızla birebir görüşmem lazım. Burayla ilgili ne tespit etmişim ve nasıl bir yol izlememiz gerekiyor bunu bütün çıplaklığıyla vatandaşlarımıza aktarmamız gerekiyor. Yeni bir düzenlemeyle hızlı bir şekilde burada inşaata başlamak istiyoruz. Bunun tek bir yolu var onu kendilerine aktaracağım. Yani İsmetpaşa’nın kaderine İsmetpaşa halkı karar verecek. Mahalle sakinlerimiz Tarsus belediyesine güvensinler meclisine güvensinler. Gerçekten inançları olsun benim uykusuz geceler geçirmemin sebebidir” dedi.

………..…OOO………….. 

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ İLE

 KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ”

Sinek sorunuyla alakalı çalışmaları sürdürdüğünü kaydeden Başkan Ali  Boltaç “Bu konu havaya sıktığınız ilaçtan ziyade lavra çalışması ile ilgili. Ne kadar aktif şekilde çalışma yapıldığını ben biliyorum. Fakat bu dönem 2 buçuk ay boyunca inanılmaz yağışlı bir dönem geçirdik. İlaçlama yapıyorsun yağmur yağıyor etkisi gidiyor. Kurban Bayramı da kolay atlattık. Büyükşehir belediyemiz ile koordineli çalışıyoruz. İlaçlamalar düzenli olarak yapılıyor.” dedi

 

………..…OOO…………..

TOK OTOBÜSLERİ ZAM YAPTI

Akaryakıt ve diğer giderler arttığı için Tarsus Otobüsçüler Kooperatifi (TOK) yolcu taşıma ücretlerine zam yaptı. Daha önce 45 TL olan Tarsus-Mersin arası 60 TL oldu. Yine daha önce 55 TL olan Tarsus-Adana arası yolcu bileti 70 TL’ye yükseltildi. Uygulama 1 Temmuz 2002 4tarihi itibariyle başladı.

 

………..…OOO…………..

TARSUSLULAR BU SEZONDA

DENİZE HASRET!

Tarsus’tan denize gitmek için 10-15 kilometre yol kat etmek gerekiyor. Tarsus Beyaz kum plajının ününü şöhretini birçok kişi biliyor. Hatta yurt dışında bile bu denizin kükürtlü şifalı kumunu bilen insanlar var. Ama biz ne Tarsus Plajının, nede kükürtlü beyaz kumunun kıymetini bilmiyoruz.Tarsus’ta denizle ilgili düşüncesi olan kimi görsem, insanlar en yakın Erdemli Çamlığından, Ayaş’tan, Susanoğlu ve Kapızlı, Taşucu gibi bölgelerden bahsediyor. bu saydığımız deniz kıyılarına, sahillerine gidip gelmek ise tam bir işkence..

Çünkü herkes özel aracıyla gidip geliyor, yollar trafiğin yükünü kaldırmıyor. Özellikle sabah saatlerinde ve akşamları 18.00’den sonra trafik felç oluyor. Denize gidip gelenin burnundan geliyor bu sıkıntı. Yani günübirlik olarak denize, plajlara gidip gelmek insanı dinlendirmek yerine daha çok yoruyor.

………..…OOO…………..

KENT KONSEYİNDEN KAYMAKAMA ZİYARET

Yeni seçilen Tarsus Kent Konseyi başkan ve yönetimi kaymakamı ziyaret etti. Kent Konseyi  Başkanı Musa CEYLAN, Kent Konseyi Genel Sekreteri Kenan TOROS ve Kent Konseyi Üyesi Bahşende DİREN, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ'ü ziyaret ettiler.

Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ'de Kent Konyesi yeni yönetimini tebrik ederek başarılar diledi.

 

……….…OOO…………..

TARSUSLULARA UZUNCABURÇ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki TADEKA Arkeoloji ve Felsefe Kurulu’nun organize ettiği programa Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanlarından İbrahim Evrim, Tarsus TADEKA üyeleri ve vatandaşlar katılım gösterdi.

 

Dr. Ali Cerrahoğlu’nun sunumu ve gazeteci Uğur Pişmanlık’ın açılış konuşmasıyla başlayan söyleşi de Uzuncaburç Antik Kenti Kazısı Başkanlığını da yapan Prof. Dr. Ümit Aydınoğlu, bölgede ki en büyük restorasyon laboratuvarının Uzuncaburç’ta kurulduğunu söyledi.

 

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-

Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Fed.Tarsus Delegesi         


 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar