Subscribe Us


5 TEMMUZ 2024-TARSUS MEKTUBU


 

5 TEMMUZ 2024-TARSUS MEKTUBU   

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS’TA KADIN ÇALIŞTAYI YAPILDI

Tarsus Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünce Kadın çalıştayı  düzenlendi. “TARSUS'TA GÜÇ KADINDA" Çalıştayı dün yapıldı..  Belediye başkanı Ali Boltaç “Çalıştayda Kadınlarımızın istek ve dileklerini projelerini dinledik” dedi.Çalıştay,  4 Temmuz 2024 Perşembe günü Saat: 13.00 – 17.00 arasında Tarsus Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı.

………..…OOO…………..

BEYLİCE’DE ETKİNLİK

Tarsus Belediyesi tarafından  “Köyde Hayat Var” etkinliği başlıyor. Etkinliğin ilk durağı bugün Beylice (köyü) Mahallesi'nde gerçekleşecek. 

Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde, kırsal mahallelerde çocukların keyifli vakit geçirmesi amacıyla “Köyde Hayat Var” şenlikleri başlıyor. Yaz tatilinde çocukları mutlu edecek rengarenk içeriklerle dolu olan bu şenlikler, geleneksel çocuk oyunları, yüz boyama, mini konser, çocuk atölyeleri, el sanatları ve kadınlara yönelik atölyeler gibi çeşitli etkinlikleri içeriyor. Etkinlikte hem çocuklar, hem de aileler keyifli vakit geçirecek. 

5 Temmuz 2024 tarihinde Beylice Mahallesi’nde düzenlenecek olan etkinlik, 13.00-18.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Bu renkli etkinlik, tüm katılımcılara güzel bir gün geçirme fırsatı sunuyor. Tarsus Belediyesi yetkilileri, bu etkinliğin diğer mahallelerde de devam edeceğini belirtti. 

………..…OOO…………..

BOLTAÇ “HER ALANDA FIRSAT  EŞİTLİĞİ YARATMAK İSTİYORUZ”

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç yapılacak olan etkinliğin önemine değinerek, “Her alanda fırsat eşitliği yaratmak istiyoruz. Şehir merkezimizdeki çocuklarımız belki bu tür etkinliklere daha çok katılabiliyor ama kırsal kesimdeki çocuklarımız mahrum kalsın istemiyoruz. Onlar için de biz ayaklarına gideceğiz.” dedi.

………..…OOO…………..

ÇATALCA KÖYÜ MUHTARI DEĞİŞİYOR

Tarsus’a bağlı Çatalca köyünün (mahallesinin) muhtarı değişiyor. Düne kadar muhtar olan Ş.K, önceki gün Akdeniz ilçesinde bir bıçaklama ve ölüm olayına karışmıştı. Muhtar Ş.K. tutuklanmıştı. Bu nedenle yerine Kaymakamlıkça yeni bir muhtar ataması yapılacak

………..…OOO…………..

AHMET KAYA GİBİ, KURTULUŞ İSMİ DE UNUTULMAMALI

“İstanbul Sokakları”, “Keskin Bıçak”, “Sensiz hayat yaşanmıyor” gibi birçok önemli ve ünlü şarkıyla adı anılan sanatçı Kurtuluş Türkgüven’in Adana Büyükşehir belediye başkanı Zeydan Karalar, sosyal medyada andı.

Bugün hak dünyasında olan  sanatçı Kurtuluş, aslen Tarsusludur. Tarsus’a bağlı Bağlarbaşı köyündendir. (Şu sıralar Bağlarbaşı köyü Mersin Akdeniz ilçesine bağlansa da bizim için orası Tarsus’tur) Bundan en az 15 yıl öncesinde popüler bir sanatçıydı, Kurtuluş Türkgüven.

İlk sanat yıllarında Tarsus’ta düğün salonlarında söylediği parçalarla sesini ve adını duyurmuştu.  Sonra Adana’da sahne aldı, ardından İstanbul’da sahneye çıkıp şarkılarını söyledi. Kısa sürede  ünü Türkiye’ye yayıldı. Hatta adını dünya duydu, ezberledi.. Şarkıları gibi adı da dillerdeydi. Bizlerde böyle başarılı bir sanatçının hemşehrimiz olmasından gurur duyduk.

xx

Sezen Aksu’nun “Keskin Bıçak” adlı parçasını o kadar güzel yorumlamıştı ki, o parça ilk çıktığında ününe ün katmıştı Kurtuluş.. Bir yandan sanatını icra ederken bir yandanda rahatsızlığı nedeniyle tedavi görmeye başlamıştı..Vefat ettiği 2009 yılından  önce İki yıl kanser tedavisi görmüştü.  Bundan 15 yıl evveldi.

Her fani gibi onu da sinsi bir hastalığın pençesinden kurtaramadık. Sonuçta sanatçı Kurtuluş’u kaybettik.  Hayata gözlerini yumduğunda 55 yaşındaydı.. Yani sanatının ve hayatının en verimli çağındaydı. Ama vücudunu saran hastalık onu yedi bitirdi..

Yine bugünkü gibi bir Temmuz ayıydı. Takvimler 04.07.2009’u gösteriyordu.

Aynı gün aldığım bir telefonla  durumunun çok ağır olduğu tarafıma iletildi. Halk dilindeki adıyla  Kurtuluş abimiz  zekaret dönemi geçiriyordu. Bu haber bizleri çok üzdü. Hele hele kendisinin en yakın dostlarından Rasim Ulay abimiz ve sanatçımızın yakın arkadaşı Uğur Akdemir abi çok daha fazla üzüldüler..

Daha sonraki telefonda vefat  haberini aldık. Cenaze 5 Temmuz 2009 tarihinde Tarsus’un Bağlarbaşı köyünde defnedilecekti. Rasim Ulay tekrar bey bizi aradı. Cenazenin Pazar günü yerine sanatçı dostlarının isteği ve katılımını sağlamak için 6 Temmuz Pazartesi gününe bırakıldığını söyledi.

Ancak  Kurtuluş’un ailesini  ( o dönemin) Adana Büyükşehir Belediye başkanı Aytaç Durak ile Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan’ın aradığını, Kurtuluş’u “Adanalı kabul ettikleri için mezarının Adana’da olmasını istediklerini” söylediği bilgisi geldi.

Başkanlar o zaman hatta Kurtuluş Parkı yaptırma sözünü de vermişler.Ailesi de bunu kabul etmiş ve Kurtuluş’un Adana’da defnedilmesini istemişti.

Bunun üzerine bazı ilgilileri arayıp durumu haber verdim. İlgililere yetkililere bunu duyurmak lazım dedim. Çünkü Kurtuluş Tarsusluydu ve kendisi bunu her fırsatta söylerken “Bir gün iyileşip köyüme gideceğim, Tarsuslularla ve köylülerimle hasret gidereceğim” demişti.

Maalesef bu isteği yerine getirilemedi.. Olmadı. Hayalleri gerçekleşmedi..Ve Adana’da toprağa verildi.

Xx

Rasim Ulay abim Kurtuluşun akrabası olması nedeniyle kendisini ölüm yıldönümleri öncesinde hiç unutmaz. Dün bana  bir mesaj göndermiş. Baktım mesajda Kurtuluş’u vefatının 15. yıldönümünde unutmadıklarını yazmış. Elbette biz de unutmadık.

Bir insanın unutulmaması ne güzel.

Peki biz Tarsuslular olarak  bağrımızdan çıkan sanatçı Kurtuluş için ne yaptık?

Ne yapabildik? Kocaman bir hiç!..

Üstelik adama sağ iken sahip çıkamadığımız gibi cenazesine bile sahip çıkamadık.

O dönemin Adana Belediye Başkanı Aytaç Durak, Kurtuluş’a sahip çıktı ve Kurtuluş Adana’da toprağa verildi. Adına tesisler yapıldı. Tarsus’ta ise Kurtuluş Türkgüven adını taşıyan bir küçücük tabela bile yok.

Xx

Türkiye Kurtuluş’u tahta gitarı ile tanımıştı. Sonraki yıllarda meşhur olan “İstanbul Sokakları'' ve ''Keskin Bıçak'' gibi unutulmayan şarkılarla 35 yıldır sahnelerde dimdik durdu şarkıcı Kurtuluş Türkgüven..

 55 yaşında yakalandığı kanser hastalığı ile aramızdan uçup gitti. Sıcak bir  4 Temmuz günü kaybettik. Kurtuluş Türkgüven’i..

Kurtuluş… Yıllar geçse de unutulmayacak, şarkıları dillerde, TV ekranlarında, radyolarda söylenmeye devam edecek.

xx

Tarsus Belediye  önceki dönem Başkanlarından  Dr. Haluk Bozdoğan 3 yıl önce söz vermişti. “Kurtuluş Türkgüven adı yaşatılacak, adı güzel bir esere verilecek” demişti. Üzerinden yıllar geçti. Bozdoğan’ın başkanlık dönemi sona erdi.. Ve Tarsus’ta halen Kurtuluş Türkgüven adını taşıyan bir küçücük tabela bile yok.

Şimdi Belediye başkanlığında başka bir Tarsuslu var. Genç, dinamik… Geçen ay merhum sanatçı Ahmet Kaya’nın adını Şahin mahallesinde bir parka verdiler..

Kendisinden Kurtuluş Türkgüven’in adını yaşatmak adına bir parka veya tesise adını vermesini istiyor ve bekliyoruz…

Nede olsa Tarsuslu!.

 

………..…OOO…………..

KENT KONSEYİNDEN ZİYARETLER

Tarsus Kent Konseyi başkanı Musa Ceylan bir dizi ziyaretler yaptı.

Ceylan, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı ALİ UYAN, Mersin Büyükşehir Koordinasyon Müdürü SONER YETKİN ile birlikte, Tarsus Mersin Muhtarlar Dernek Başkanı NACİ GÜLLÜ ve Yeşilyurt Mahalle Muhtarı EROL KONUCU'yu ziyaret etti.

Ceylan ''Kent yetkilileri ile buluştuk. Ayrıca Yeşilyurt mahallemizin sorunları hakkında bilgi aldık ve muhtarımıza çalışmalarında başarılar diledik.'' dedi.

………..…OOO…………..

ENİNE BOYUNA CANLI YAYINI

5 TEMMUZDA ÇAMLIYAYLA’DA

Tarsus’lu gazeteciler Medyad başkanı Okan Çalışkan ve Tarsus Ekspres gazetesi kurucusu ve başyazarı Mustafa Erdoğan’ın birlikte gerçekleştirdiği Enine Boyuna anlı yayını bugün Çamlıyayla’dan seslenecek.

Sosyal medya hesaplarından yayınlanacak proğram saat 16.00’da başlayacak. Proğramı facebook ta Okan Çalışkan ve Tarsus haber medya uzantılarını açarak izleyebilirsiniz.

………..…OOO…………..

TARSUSLULAR YARIN HOLLANDA

MAÇINI AGS’DE İZLEYECEK

Tarsuslular, Çeyrek final maçını yarın yine Atatürk Gösteri Merkezinde toplu olarak izleyecek.Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükselmesinden sonra gözler Hollanda maçına çevrildi.

 Bu zaferin ardından Türkiye'nin dört bir yanındaki futbolseverler sokaklara dökülerek büyük bir coşkuyla kutlamalar yaparken Tarsuslular da Atatürk Gösteri Merkezinde galibiyeti kutladı. Çeyrek final maçı yarın yine Atatürk Gösteri Merkezinde toplu olarak izlenecek.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-

Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Fed.Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar