Subscribe Us


6 TEMMUZ 2024-TARSUS MEKTUBU

 

6 TEMMUZ 2024-TARSUS MEKTUBU   

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

BOLTAÇ “KADINLAR SİYASETTE DAHA ÇOK YER ALMALIDIR”

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, “Kadının güçlü olduğu bir toplum, her alanda daha güçlüdür. Kadınların iş gücüne katılımı, ekonomik kalkınmanın en önemli anahtarlarından biridir.” dedi.

Boltaç “   Kadınların siyasette, bilimde, sanatta ve sporda daha fazla yer alması için mücadele ediyoruz. Kadınların liderlik ettiği projeler ve girişimler toplumsal refahı artırır ve Tarsus’u daha ileriye taşır.” diye ifade etti. 

“KADINLARIN HAK ETTİĞİ EŞİTLİĞİ SAĞLAMAK, BİZLERİN SORUMLULUĞUDUR”

Kadınların başarısına değinen Başkan Boltaç “Toplumumuzda, erkek egemen yapılar ve eril iktidar, kadınların önüne birçok engel çıkarmaktadır. Bu yapılarla mücadele etmek ve kadınların hak ettiği eşitliği sağlamak, bizlerin sorumluluğudur. Bu doğrultuda, kadınların başarısı ve güçlenmesi, Tarsus’un ve ülkemizin de güçlenmesi anlamına gelir.” şeklinde ifade etti.

………..…OOO…………..

BEYLİCE’DE KÖYDE HAYAT VAR

 “Köyde Hayat Var” etkinliği Tarsus belediyesi etkinliği olarak başladı.

Dün Beylice (köyü) Mahallesi'nde ilk etkinlik gerçekleşti.. 

Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde, kırsal mahallelerde çocukların keyifli vakit geçirmesi amacıyla “Köyde Hayat Var” şenlikleri başladı.

Yaz tatilinde çocukları mutlu edecek rengarenk içeriklerle dolu olan bu şenlikler, geleneksel çocuk oyunları, yüz boyama, mini konser, çocuk atölyeleri, el sanatları ve kadınlara yönelik atölyeler gibi çeşitli etkinlikleri içeriyor. Etkinlikte hem çocuklar, hem de aileler keyifli vakit geçirme imkanı buldu.

………..…OOO…………..

TARSUS VE ÇAMLIYAYLA’NIN

SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Tarsus’lu gazeteciler Medyad başkanı Okan Çalışkan ve Tarsus Ekspres gazetesi kurucusu ve başyazarı Mustafa Erdoğan’ın birlikte gerçekleştirdiği Enine Boyuna  canlı yayını dün Çamlıyayla’dan seslendi..

Sosyal medya hesaplarından yayınlanan proğram  ilgi ile dinlendi.

………..…OOO…………..

TARSUSLULAR BUGÜN  HOLLANDA

MAÇINI AGS’DE İZLEYECEK

Tarsuslular, Çeyrek final maçını bugün yine Atatürk Gösteri Merkezinde toplu olarak izleyecek.Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükselmesinden sonra gözler Hollanda maçına çevrildi.

 Bu zaferin ardından Türkiye'nin dört bir yanındaki futbolseverler sokaklara dökülerek büyük bir coşkuyla kutlamalar yaparken Tarsuslular da Atatürk Gösteri Merkezinde galibiyeti kutladı. Çeyrek final maçı bugün  yine Atatürk Gösteri Merkezinde toplu olarak izlenecek.

……….…OOO…………..

TARSUS YENİMAHALLE  DOLMUŞLARINDA BAŞKAN SEÇİMİ

Tarsus 12 Nolu Yenimahalle Dolmuşçular

 kooperatifi  genel kurulu yapıldı. Başkanlığa

Mesut Arslanca seçildi.

Kongre Tarsus şoförler odasında

Gerçekleştirildi. Yenimahalle Dolmuşçular

 kooperatifi  genel kurulunda 2 liste

yarıştı. Başkanlığa Mesut Arslanca seçildi.

 

……….…OOO…………..

ÇUKUROVA HAVAALANINDA TARSUSLU

ŞOFÖR ESNAFI DIŞLANDI İDDİDASI

Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, “Çukurova Havalimanı Gururumuz, Ancak Ulaştırma  Esnafımızın beklentilerini karşılamadı” dedi.

Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran Şen, Tarsus’a kurulan ve açılışı için gün sayılan Çukurova Uluslararası Havaalanı'nın çok büyük umutlarla kurulmasına rağmen Tarsus yerelinde ise büyük hayallerle kurulan Çukurova Havalimanın Ulaştırma Esnafının beklentilerini karşılamadığını ifade etti.

Başkan Duran Şen, yaptığı açıklamada 2013 yılında temeli atılan Çukurova Uluslararası Havaalanının her seçim döneminde açılacağı söylentileri olsa da  yakın  zamanda hizmete gireceğini belirterek, "Çukurova Uluslararası Havaalanı Tarsuslular olarak bizim elbette gururumuz. Açılışının yapılmasını da sabırsızlıkla bekliyoruz. Sürekli olarak taşeron şirketlerin değiştiği, bizlerin ise bir an önce hizmete girmesini sabırsızlıkla beklediğimiz Uluslararası Çukurova Havalimanı ulusal aktörlerin gölgesi konumuna geldi" diyerek şunları söyledi:

"Taşımacı esnaflarımız için uluslararası standartların araştırması noktasında İstanbul’daki Uluslararası Havalimanında gerek Nakliye ve Taksi, gerekse Minibüs ve Otobüs ulaşımı hakkında bilgi alışverişi ve  istişarelerde bulunduk. İstanbul’da ne hizmet varsa Tarsus’ta da bu hizmetleri üretelim fikri ile ilgili çalışmalarda bulunduk. Havalimanında Taşımacılık alanında neler yapabiliriz? Nasıl daha iyi olabiliriz? Nasıl katkı sağlayabiliriz? sorularının cevabını Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Esnaf odası olarak araştırma faaliyetlerimize havalimanı bulunan illerimizin Esnaf odaları ile irtibata geçerek bilgi alışverişinde bulunduk. Çukurova Havalimanında taşımacılık faaliyetleri ile ilgili ne üzücü bir durumdur ki  muhatap olarak kimseyi göremedik.  Yaptık oldu mantığıyla nereden nasıl kurulduğu bilmediğimiz, bilemediğimiz bir taşıma kooperatifi geçtiğimiz aylarda taksi kooperatifi hizmeti için Tarsus’taki esnaflarımızdan 1.5  Milyon hava parası istediler Gerçeklikten çok uzak sıra ücreti ve ekstra araç standartları  bu kadarına da pes dedirtti. Bizler bu durum hakkında taksici esnaflarımıza bilgilendirmelerde bulunduk. Bu ekonomik durgunlukta bu kadar parayı bir araya getirmeyi bırakın bu kadar parayı bir arada gören taksiciyi bulmak mümkün değil Ülkemizin en önemli yapı taşı olan yüzyıllardır Ahi Evran kültürünü nesilden nesile ulaştıran  Esnaf ve Sanatkarlar olarak üyelerimizle birlikte, Havalimanımızın işleyişiyle ilgili üzerimize düşen ne varsa Nakliye,taksi, minibüs, otobüs kargo  gibi taşıma rent A Car faaliyetleri hususunda elimizi taşın altına koymaya hazırız."ama maalesef bizleri muhatap alacak kimseyi bulamadık

……….…OOO…………..

TARSUS HALKEVLERİNİN ETKİNLİĞİ İLGİ GÖRDÜ

Tarsus halkevlerinin Yeşilyurt mahallesi de çocuklar için düzenlediği etkinlik büyük ilgi gördü.

Yeşilyurt mahallesi muhtarı Erol Konucu ‘’Etkinliğe katılan emeklerine sağlık sonsuz şükranlarımı sunarım .’’ dedi.

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-

Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Fed.Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

 

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar