Subscribe Us


7-8 TEMMUZ 2024-TARSUS MEKTUBU

 

8 TEMMUZ 2024-TARSUS MEKTUBU   

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUS HALK EĞİTİMDE YENİ MÜDÜR

Tarsus Halk Eğitim Merkezinde yeni müdür İbrahim Söker göreve başladı.

İbrahim Söker daha önce AKBAL da müdür olarak görev yapıyordu. Söker geçen Cuma günü görevi devraldı.

 

……….…OOO…………..

KIRKPINAR'IN ŞAMPİYONU TARSUS'TAN

663. Tarihi Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Tarsus damgası..

 Tarsus'un Baharlı Köyünden Kutluhan Avşar 663. Tarihi Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde boyunda şampiyon olmuştur.

"Sırtın yere gelmesin ŞAMPİYON" diyor kendisini kutluyoruz.

Kaynak. Medeniyetler Beşiği

……….…OOO…………..

Tarsuslu Ormancı Hatay’da

Tarsus Orman İşletme ve Muğla Orman Bölge müdürü Salim Karabulut Hatay’a atandı. Kendisini kutlar görevinde başarılar dileriz.

……….…OOO…………..

ÜLKÜ OCAKLARINDAN

DUYARLI DAVRANIŞ

Ülkü Ocakları Tarsus İlçe Başkanlığı sıcakları artmasıyla sokak hayvanlarını ve kuşları Unutmadı ve kentimizin belirli yerlerine su ve mama kabı koydular.

Sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda ise ; Ülkü Ocakları Tarsus İlçe Başkanlığı olarak sıcak yaz günlerinde can dostlarımızın aç ve susuz kalmaması için kentin çeşitli noktalarına su ve mama kapları yerleştirdik.

Hayatımızın bir parçası olan can dostlarımızı unutmayalım onların aç ve susuz kalmasının önüne geçilmesi için evlerimizin, işyerlerimizin önüne bir kap su ve yiyecek koyarak sokak hayvanlarına destek olalım denildi.

………..…OOO…………..

SUAT ŞAHİN’DEN HAYIRLI OLSUN

İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı olarak  Gazi Elgün görevlendirilirken yeni başkan partiye bugün geldi.

Tarsus İlçe Başkanı olarak İYİ Parti Teşkilat Başkanı Hasan Toktaş’ın  takdirleri ve Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun  takdir ve olurları ile  Gazi Elgün Elgun  atandı.

İl başkanı Suat Şahin ‘’Kıymetli Başkanımıza çalışmalarında başarılar diler; görevlendirmemizin memleketimize ve Partimize hayırlı olmasını temenni ederim.’’ Dedi.

……….…OOO…………..

ŞEHİT JANDARMA ASB. KD. ÜÇVŞ.

MUSTAFA ÇATAL'IN AİLESİ UNUTULMADI

Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ, Cuma Buluşmaları kapsamında Şehit Jandarma Asb. Kd. Üçvş. Mustafa ÇATAL'ın Çamalan Mahallesinde ikamet eden ailesini ziyaret etti.

Ziyarette Kaymakam AKYÜZ'e; İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Mehmet GÜLER ve Çamalan Mahalle Muhtarı Mustafa ÇATIKKAŞ'da eşlik etti.

 

……….…OOO…………..

TARSUS ÇATALCANIN YENİ

MUHTARI BELLİ OLDU

Tarsus’ta bir olaydan dolayı tutuklanan Muhtar Ş.K’nın yerine  Çatalcanın yeni muhtarı belli oldu Azalardan  Aytaç Kurt yeni muhtar oldu. Kaynak. Tarsus Ekspres

 

……….…OOO…………..

BOLTAÇ’TAN MUHARREM AYI KUTLAMASI

Tarsus  belediye başkanı Ali Boltaç ‘’Muharrem Ayı’nın tüm insanlık için birlik, beraberlik ve huzur getirmesini temenni ediyor, tutulan matem oruçlarının ve yapılan ibadetlerin kabul olmasını diliyorum.’’ Dedi.

……….…OOO…………..

ARAÇ DİREĞE ÇARPTI

Tarsus’ta merkez mezarlık yanı Yavuz Sultan Selim Bulvarı üzerinde Ö.U.’nun kullandığı 33 ABY 121 plakalı otomobil, elektrik direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle ön bölümü zarar gören araç sürücüsü Ö.U. ile araç içerisinde bulunan çocuk G.Y., hafif şekilde yaralandılar. Yaralılar, Büyükşehir Belediyesi itfaiye arama-kurtarma ekipleri tarafından araçtan çıkartılarak, 112 sağlık ekiplerine teslim edildi. Kaza nedeniyle araçtan yola akan yağ nedeniyle, Büyükşehir ekipleri tarafından kumlama çalışması yapıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

……….…OOO…………..

BOLTAÇ’TAN  ‘’MİLLİLERİMİZE HELAL OLSUN’’ MESAJI

Tarsus  belediye başkanı Ali Boltaç ‘’Milli maçlarda Birlikte sevindik, birlikte üzüldük…

16 yıl sonra bize bu coşkuyu tekrar yaşattınız. Bizim çocuklar helal size..

Ayrıca milli takımımızın tüm maçlarında bizi yalnız bırakmayan, coşkuyla takımımıza destek veren tüm Tarsuslulara teşekkür ederiz’’ dedi.

 

……….…OOO…………..

 

7 TEMMUZ 2024-TARSUS MEKTUBU   

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

ALİ UYAN BEYLİCE MAHALLESİ’NDE

 ŞENLİĞE KATILDI

Tarsus Belediyesinin “Köyde Hayat Var” etkinliği yapıldı.

Ali Uyan ‘’Şenliğimiz ile kırsal mahallelerdeki çocuklarımıza ulaşıyoruz. ‘’ dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye meclis üyesi  Ali Uyan’ın katılımlarıyla çocuklarımızla ve ailelerle birbirinden renkli ve keyifli etkinlikler yapıldı..

Ali Uyan ‘’Şenliğimiz ile kırsal mahallelerdeki çocuklarımıza ulaşıyoruz. Çocuklarımızın gülümsemesine tanıklık ettik’’ diyerek köy halkına teşekkür etti.

………..…OOO…………..

TARSUS’TAN ANAMUR’A KADAR

KURS ALMAK İSTEYENLERE FIRSAT

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus’tan Anamur’a kadar hizmet veren Kurs Merkezlerinde ücretsiz LGS ve YKS kursları için ön kayıt başvuruları  devam ediyor. Başvurular 24 Haziran’da başladı.

 LGS kursuna başvurular en yakın kurs merkezinden şahsen yapılıyor. YKS kursu için ise öğrenciler mersin.bel.tr adresinden ya da TEKSİN üzerinden online başvuru yapıyor. Ön kayıt başvuruları 26 Temmuz’a kadar devam edecek. Kaydı onaylanan öğrencilere mesajla bilgi verilecek.

………..…OOO…………..

TARSUS’TA UMUT KERVANINDAN YARDIM

Umut Kervanı bir hayırseverin desteği ile muhtaç bir aileye çeşitli ev eşyası yardımında bulundu.

Yardıma muhtaç ailelerin yanında olaan Umut Kervanı, sosyal yardımlarını sürdürüyor.Umut Kervanı Vakfı, ihtiyaç sahibi ve zenginler arasına köprü olmaya devam ediyor.Yardımlar hakkında açıklamalarda bulunan Tarsus Umut Kervanı yetkilisi Hüseyin Demirkol, yapmış olduğu yardımlardan dolayı hayırsevere teşekkür etti.

………..…OOO…………..

TARSUSLULAR   HOLLANDA

MAÇINI  İZLEDİ

Tarsuslular, Çeyrek final maçını bugün yine Atatürk Gösteri Merkezinde toplu olarak izledi.k.Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükselmesinden sonra gözler Hollanda maçına çevrildi. İlk yarıyı 1-0 önde kapayan Türkiye maçı 2-1 kaybetti ve elendi.

……….…OOO…………..

BÜYÜK İLÇELER GÜVEN VE DÖNÜŞÜM PROJESİ 

Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi Tarsusta devam ediyor.

 Tarsus Kaymakamlığı koordinesinde yürütülen Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi Yeni Doğan Faaliyeti kapsamında Mayıs ayında Dünyaya gelen 20 bebeğin bulunduğu 20 aileye ziyaret yapıldı.

Bu kapsamda Bağlar, Barbaros, Fahrettin Paşa, Fevzi Çakmak, Girne, Kemalpaşa, Tozkoparan Zahit, Yeşil mahalle ve Yunus Emre mahallelerinde ziyaret yapıldı.

 

……….…OOO…………..

KAYMAKAM GÜLEK’TE

Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ, Cuma Buluşmaları kapsamında Gülek Mahalle Muhtarlığını ziyaret etti. Ziyaretlerde Kaymakam Mehmet Ali AKYÜZ'e; İlçe Jandarma Komutanı  Binbaşı  Mehmet GÜLER eşlik etti.

 

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-

Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Fed.Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

 


Yorum Gönder

0 Yorumlar