Subscribe Us


9 TEMMUZ 2024-TARSUS MEKTUBU


 

9 TEMMUZ 2024-TARSUS MEKTUBU   

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………..…OOO…………..

TARSUSLU  HACILAR YURDA DÖNÜYOR

Kurban bayramından önce kutsal topraklara giden Tarsuslu hacı adayları, hacı olarak kentimize dönmeye başladı.

……….…OOO…………..

KAYMAKAMDAN  LGS BİRİNCİSİNE ÖDÜL

Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ, Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) soruların tamamını doğru yanıtlayarak 500 tam puan alarak, Türkiye birincisi olan öğrencimiz Ali Efe DENİZ’i ve ailesini evinde ziyaret etti.

Ziyarette Kaymakam AKYÜZ'e, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet METİN'de eşlik etti.

Öğrencimizi, ailesini, emek veren tüm öğretmenlerimizi ve yöneticilerimizi yürekten kutluyor. Başarılarının artarak devamını diliyoruz.

……….…OOO…………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE

MECLİSİ’NİN TEMMUZ TOPLANTISI

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Temmuz Ayı Olağan Toplantısı’nın 1. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ali Uyan başkanlığında gerçekleştirildi.Meclis Toplantısı’nda Birimlerden Gelen 6, Komisyonlara Havale Edilen 27 madde olmak üzere toplam 33 madde görüşüldü.

 

Bir Meclis üyesinden gelen özel gereksinimli bireylere yönelik verilen transfer hizmetlerinin tasarruf tedbirlerinin gerekçe gösterilerek verilmediği yönündeki eleştirisine yanıt veren Uyan, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde biz böyle bir karar almadık. Tasarruf tedbirlerini ülkeyi yöneten hükümet aldı” dedi.

Meclis’te Tarsus  Ötüken Vadi Parkı içerisinde yer alan ve tahsisi Tarsus İlçe Müftülüğü’nde olan binanın tahsis iptali ile ilgili madde görüşüldü. 2017 yılında Meclis kararı ile 10 yıllığına bedelsiz bir şekilde kreş olarak kullanılması için verilen binanın; amacına uygun olarak kullanılmadığının tespit edildiği belirtilerek ilgili madde oy çokluğu ile kabul edildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Temmuz Ayı Olağan Toplantısı’nın 1. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Ali Uyan başkanlığında gerçekleştirildi.

 

Meclis Toplantısı’nda Birimlerden Gelen 6, Komisyonlara Havale Edilen 27 madde olmak üzere toplam 33 madde görüşüldü.

 

Uyan: “Muharrem Ayı’nın tüm insanlığa barış getirmesini diliyorum”

Gündem Dışı Konuşmalar Bölümü’nde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Ali Uyan, Kadınlar EuroLeague 2024-2025 sezonunda mücadele ederek Türkiye’yi temsil edecek olan Fenerbahçe ve ÇBK Mersin’ebaşarılar diledi. Muharrem Ayı ile ilgili de konuşan Uyan, “Muharrem Ayı’nın tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesini, tutulan yası matem oruçlarının, yapılan ibadetlerin ve paylaşılan muharrem lokmalarının hak katında kabul olmasını diliyorum” dedi.

 

“Tasarruf tedbirlerini ülkeyi yöneten hükümet aldı”

Bir Meclis üyesinden gelen özel gereksinimli bireylere yönelik verilen transfer hizmetlerinin tasarruf tedbirlerinin gerekçe gösterilerek verilmediği yönündeki eleştirisine yanıt veren Uyan, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde biz böyle bir karar almadık. Tasarruf tedbirlerini ülkeyi yöneten hükümet aldı. Tabi tasarruf tedbirleri birçok konuda elbette ki tüm Türkiye’deki belediyelerin hizmet etme anlamında önünde bir takoz görevi görecek. Tasarruf tedbirlerinin Mersin Büyükşehir Belediyemizin Meclis grubuyla hiçbir alakası yok, genel iktidar, hükümet tarafından alınmış bir konu” dedi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Hülya Atila tarafından da bu hizmetin devam ettiği yönünde Meclis üyelerine bilgi verildi.

 

“Özel bireylerimiz hiç merak etmesinler; Mersin Büyükşehir Belediyemiz bütün hizmetleri ile kendilerinin yanında”

Uyan, özel gereksinimli bireylere Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından pozitif ayrımcılık yapıldığını da ifade ederek, “Sadece Sağlık İşleri Dairemizde değil, Mersin Büyükşehir Belediyemizin bütün hizmetleri anlamında hiçbir aksama yok. Bize de bu anlamda gelen olumsuz hiçbir konu yok. Engellilerimize olan hassasiyetimiz devam ediyor. Merak etmeyin, engelli vatandaşlarımız da hiç merak etmesinler; Mersin Büyükşehir Belediyemiz bütün hizmetleri ile kendilerinin yanında” diye belirtti.

 

“Daire başkanlarımız Mersinimize hizmet etmek için oradalar, görevlerini de en iyi şekilde yapıyorlar”

Bir diğer Meclis üyesinden de gelen, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratlarının Cumhur İttifakı Meclis üyelerine karşı da bir direnç gösterdikleri iddiası üzerine konuşan Uyan, “Bizler hepimiz seçilmiş birer Belediye Meclis üyesiyiz. Ben de böyleyim. Sadece Cumhuriyet Halk Partili  (CHP) Belediye Meclis üyeleri değil, burada grubu olan tüm siyasi partilerin Meclis üyeleri şuna inanın; bizim daire başkanlarımıza da şube müdürlerimize de rahatlıkla ulaşabilir. Daire başkanlarımız Mersinimize hizmet etmek için oradalar, görevlerini de en iyi şekilde yapıyorlar. Bunu ben söylemiyorum, bunu Mersin halkı söylüyor, Mersin’de yaşayan vatandaşlar söylüyor. Siz elbette ki nasıl vatandaşların arasındaysanız, bizler de vatandaşlarımızın arasındayız. Mutlaka her Meclis üyemiz daire başkanlarımıza çok rahatlıkla ulaşıyorlar. ‘Ulaşabilir!’ demiyorum, ulaşıyorlar” dedi.

 

……….…OOO…………..

AMACINA UYGUN KULLANILMAYAN

 BİNANIN TAHSİSİ İPTAL EDİLDİ

Meclis’te Tarsus İlçesi Ötüken Vadi Parkı içerisinde yer alan ve tahsisi Tarsus İlçe Müftülüğü’nde olan binanın tahsis iptali için ile ilgili madde görüşüldü. 2017 yılında Meclis kararı ile 10 yıllığına bedelsiz bir şekilde kreş olarak kullanılması için verilen binanın; tahsis amacına uygun olarak kullanılmadığının tespit edildiği belirtilerek, tahsis kararıoy çokluğuyla iptal edildi.

……….…OOO…………..

TARSUS BELEDİYESİ’NİN ÜCRETSİZ

YAZ KURSLARI BAŞLADI

Tarsus belediyesi, halkın kültür ve sanata olan ilgisini artırmak ve yeteneklerini geliştirmek amacıyla açtığı ücretsiz yaz kursları başladı. 

Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından STEM Merkezi ve Dr. Turgut Erkutlu Bilim Eğitim Sanat ve Kültür Akademisi’nde gerçekleşen 7 yaş üstü tüm vatandaşların faydalanabildiği ücretsiz yaz kursları yoğun ilgi görüyor. 

KURSLARA İLGİ BÜYÜK

500 öğrencinin kaydının alındığı kurslarda katılımcılar, 24 Haziran itibarıyla STEM Merkezi’nde müzik grubu eğitimleri, piyano, gitar, keman, yan flüt, bağlama, resim, İngilizce, robotik kodlama, akıl-zeka oyunları ve satranç kurslarına katılıyor. 

BAŞKAN BOLTAÇ “TARSUS’TA GELECEK VAR”

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç “Tarsus’ta 24 Haziran itibariyle başlayan ücretsiz yaz kurslarına ilgi yoğun bir şekilde sürüyor. Tüm herkesin belediye başkanı olma gayesiyle vatandaşlarımızın faydalanabileceği kursları her zaman sürdürüyoruz.” dedi. 

“YAZ KURSLARININ ÜCRETSİZ OLMASINA ÇOK SEVİNDİM”

Ücretsiz yaz kurslarına katılan bir vatandaş “ Özel kursların ücretleri çok yüksek ekonomik durumum buna müsaade etmiyordu. Yaz kurslarının ücretsiz olmasına çok sevindim, başkanımıza çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

……….…OOO…………..

KURBAN BAĞIŞLARI TARSUS DAHİL

İLÇELERE DAĞITILIYOR

Akdeniz, Toroslar, Mezitli, Yenişehir ve Tarsus ilçelerinde yaşayan ve ihtiyaç sahibi oldukları tespit edilen 1920 haneye, 2 bin 720 kap yemek haftanın 5 günü tek öğün olmak üzere ücretsiz ulaştırılıyor.  

 

Tönbe: “İhtiyaç sahipleri ve yardımseverleri buluşturmaya devam edeceğiz”

Sosyal Hizmetler Dairesi’nde Sosyal Çalışmacı olarak görev yapan Mustafa Tönbe, “Engellilik, hastalık ve yaşlılık gibi nedenlerden dolayı yemek yapamayan vatandaşlarımıza, gıda mühendislerimiz gözetiminde her gün 3 kap yemeğimizi ulaştırmaya devam ediyoruz. Yıllardır bayramlarda Aşhane’ye gelen et bağışlarını da öğünlerimize dahil ediyoruz. İhtiyaç sahipleri ve yardımseverleri buluşturmaya devam edeceğiz. Mersin merkezde toplamda 1920 haneye 2 bin 720 adet yemek ulaştırıyoruz” dedi.

 

……….…OOO…………..

TARSUS VE ANAMUR EMEKLİ

EVİ’NDE DE EĞLENCE

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Emekli Evlerinde ‘Emekliler Haftası’ dolayısıyla Tarsus dahil  etkinlik dizisi gerçekleştirdi.

Merkezde Halkkent, Yenişehir ve Mezitli Emekli Evi’nin yanı sıra, Tarsus ve Anamur Emekli Evi’nde de eğlenceli organizasyonlar düzenleyen Büyükşehir, yaş almışların hem keyifli vakit geçirmesini hem de moral bulmalarını sağladı. Etkinliklerde pasta keserek kendi haftalarını kutlayan yaş almışlar; Türk Sanat Müziği ile geçmişe giderken, oyun havaları eşliğinde de gönüllerince eğlendi. 

 

Sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra tur, geziler ve eğitim programları düzenleyerek yaş almış yurttaşların emeklilik sonrasında toplum içinde daha aktif olmalarını ve yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Emekliler Haftası’ dolayısıyla etkinlik dizisi gerçekleştirdi.

 

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren merkezde Halkkent, Yenişehir ve Mezitli Emekli Evi’nin yanı sıra Tarsus ve Anamur Emekli Evi’nde de eğlenceli organizasyonlar düzenleyen Büyükşehir, yaş almışların hem keyifli vakit geçirmesini hem de moral bulmalarını sağladı. Etkinliklerde pasta keserek kendi günlerini kutlayan yaş almışlar; Türk Sanat Müziği eşliğinde geçmişe giderken, oyun havaları eşliğinde de gönüllerince eğlendi.

 

………..…OOO…………..

TARSUS ÜNİVERSİTESİNDE

MEZUNİYET GÜNÜ

Tarsus Üniversitesi'nde düzenlenen

mezuniyet töreni yapıldı.

Etkinliğe rektör Orhan Aydın da katıldı.

2023 - 2024 Eğitim - Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni--

 08 Temmuz 2024 Pazartesi günü 11.00 –

15.25 arasında Tarsus Üniversitesi Konferans Salonunda yapıldı.

11.00 - 12.10

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı

Mezun Öğrenci Konuşmaları

Dekanlar Adına Konuşma

 

Rektör Prof. Dr. Orhan AYDIN’ın Konuşması

Belge Takdimi

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü

Mühendislik Fakültesi

Makine Mühendisliği Bölümü

Teknoloji Fakültesi

Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü

Otomotiv Mühendisliği Bölümü

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü

Uygulamalı Bilimler Fakültesi

Finans ve Bankacılık Bölümü

Uluslararası Ticaret ve Lojistik BölümÜ

 

13.00 - 14.05

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı

Mezun Öğrenci Konuşmaları

Müdürler Adına Konuşma

Rektör Prof. Dr. Orhan AYDIN’ın Konuşmas

 

Belge Takdimi

MTOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Gıda Teknolojisi Programı

Makine Programı

Mekatronik Programı

Kimya Teknolojisi Programı

Elektronik Teknolojisi Programı

İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi Program

 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Çocuk Gelişimi Programı

Eczane Hizmetleri Programı

Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı

İlk ve Acil Yardım Programı

 

14.30 - 15.25

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı

Mezun Öğrenci Konuşması

Müdür Konuşması

Rektör Prof. Dr. Orhan AYDIN’ın Konuşması

 

Belge Takdimi

Meslek Yüksekokulu

Adalet Programı

Bankacılık ve Sigortacılık Programı

Bilgisayar Programcılığı Programı

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı

Dış Ticaret Programı

Grafik Tasarımı Programı

İnsan Kaynakları Yönetimi Programı

Lojistik Programı

Moda Tasarımı Programı

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı

Pazarlama Programı

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı.

 

……….…OOO…………..

Yakup Boncuk ; Huzurlu Günler Diler.

Tel.0533.3248800.Yakup Boncuk-

Medyad 2.Başkanı.

Türkiye Gazeteciler Fed.Tarsus Delegesi         

……….…OOO…………..


 

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar