Subscribe Us


TARSUS’TA EMEKLİLER GÜNÜ KUTLAMASI YAPILDI


 Her yıl 30 Haziran’da kutlanan Emekliler günü kutlaması Atatürk anıtı önünde yapıldı.

Tarsus’ta Cumhuriyet alanında yapılan törene Tarsus Belediye Başkan vekillerinden ve başkan yardımcılarından Sadık Güngör, Türkiye Emekliler Derneği Tarsus Şube başkanı Arif Kılınç ve yönetim kurulu üyeleri, Tüm Emek-Der Tarsus Şube başkanı Bülent Gözener ve yönetim kurulu üyeleri ile emekliler, bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile basın mensupları katıldılar.

Açılışta  çelenk sunumu yapılıp saygı duruşunda bulunuldu, ardından Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal marşı söylendi.

TÜED ŞUBE BAŞKANI KILINÇ

“EMEKLİLER ZOR DURUMDA”

Fatih Hicret’in sunumunu yaptığı kutlama proğramında konuşan TÜED Şube başkanı Arif Kılınç emekliler gününü kutladı.

 Kılınç “Büyük önder Atatürk, 30 Haziran’da emekli olması nedeniyle ülkemizde 30 Haziran emekliler günü olarak kutlanmaktadır. Türkiye Cumhuriyetinin  kurucusu büyük önder Atatürk ve silah arkadaşlarını ebediyete intikal etmiş emeklilerimizi rahmetle anıyoruz. Bizi Emekliler gününde yalnız bırakmayan tüm kardeşlerimize ve emeklilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

TÜM EMEK DER BAŞKANI GÖZENER

“EMEKLİ GÜNÜNÜ BURUK KUTLUYOR”

Tüm Emek-Der Tarsus Şube başkanı Bülent Gözener, bugün emeklilerin 10 bin TL gibi cüzi bir emekli maaşı ile geçinmeye zorlandıklarını belirterek “Emeklilerimizin maaşlarında iyileştirme bekliyoruz. Hükümetin vereceği fark inşallah 3 Temmuz’da istenen miktarda bir rakam olur ve emekliye müjde verilir. Bugün buruk kutladığımız Emekliler günü, Hükümetin iyi bir fark vermesiyle bayrama dönüşür.

Hepimiz emekliyiz.. Ama hayattan değil..  Emekliler toplumun görünün yüzü aynasıdır. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, emekliler için ne demiş:

“Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır”. Bu duygu ve düşüncelerle Emekliler gününü kutluyorum, emekli kardeşlerimize kalan yaşamlarında sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra Gözener, Belediye Başkanı Ali Boltaç’a teşekkür ederek başkan vekili Sadık Güngör’e çiçek verdi.

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar